CELOZRNNÉ MAKARONY S KLOBÁSOU A MANGOLDEM

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Celozrnné makarony s klobásou a mangoldem

Na celozrnné makarony s klobásou a mangoldem potřebujete:  200g tvrdých klobás (salsicce), 500g mangoldu, 1 cibule, 1 malá sklenice sterilovaných rajčat, 1 lžíce oleje, 1 lžička sušené majoránky, 4 lžíce vývaru, 50g parmazánu, sůl, 400g celozrnných nebo běžných makaronů, drcený pepř.

Klobásy sloupněte a nakrájejte na kousky. Mangold propláchněte, osušte a najemno nasekejte. Oloupanou cibuli nakrájejte. Rajčata v nálevu rozšťouchejte. Na rozehřátý olej dejte zesklovatět cibuli. Přidejte klobásu, mangold a majoránku. Míchejte a opékejte. Přimíchejte rajčata a vývar. Přiveďte k varu a přikryté zvolna duste 20 minut. Mezitím nastrouhejte sýr. K varu přiveďte dostatečné množství osolené vody. Makarony nalámejte na kousky o délce prstu, vsypte je do vody a vařte podle návodu na obalu. Sceďte je a okapané promíchejte s mangoldem. Osolte, opepřete a ihned podávejte posypané sýrem.