CANNELLONI S BYLINKOVOU NÁPLNÍ

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Cannelloni s bylinkovou náplní

Na cannelloni s bylinkovou náplní potřebujete:  300g mrazeného špenátu, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 2 velké svazky bazalky, 150g piniových semen, 300g parmazánu, 6 lžic olivového oleje, sůl, 25 až 30 kupovaných cannelloni, 750g sterilovaných rajčat v kouscích, 300g zakysané smetany, čerstvě mletý pepř, špetka cukru, 250g mozzarelly, 1 lžíce másla.

Špenát rozmrazte. Bazalku opláchněte a rozmixujte s 1 oloupanou cibulí, oloupaným česnekem, špenátem, piniovými semeny, parmazánem a 4 lžícemi olivového oleje. Osolte a pastou naplňte cannelotti. Poskládejte je do vymazané zapékací nádoby. Troubu předehřejte na 220 stupňů (horkovzdušnou na 200 stupňů, plynovou na 4. stupeň). Oloupejte a nakrájejte druhou cibuli. Dejte ji zesklovatět na zbývající olej. Přimíchejte rajčata a zakysanou smetanu. Míchejte, až omáčka zhoustne. Osolte ji, opepřete a oslaďte. Cannelloni přelijte rajčatovou omáčkou a posypte mozzarellou nakrájenou na kostičky. navrch rozložte vločky másla a zapékejte 45 minut.