ZADĚLÁVANÁ KAPUSTA

recept na zeleninovou přílohu

 /  / Recepty / Zeleninové přílohy / Zadělávaná kapusta

Na zadělávanou kapustu potřebujete:  200g kapusty, 50g slaniny, 40g mrkve, 40g petržele, 20g celeru, 1/2 cibule, 150 ml smetany ke šlehání, 1/2 lžičky másla, 1/2 lžičky hladké mouky, sůl, pepř.

Kapustu omyjte a osušte. Zbavte ji košťálů a nakrájejte na kousky. Krátce povařte v osolené vodě. Dejte ji do sítka a důkladně z ní vymačkejte vodu. Slaninu nakrájejte na kostičky. Mrkev, celer a petržel omyjte a nadrobno nakrájejte. Cibuli nakrájejte nadrobno. Do hrnce dejte slaninu a orestujte ji. Přidejte mrkev, celer a petržel. Dále restujte. Za chvíli přidejte cibuli. Podlijte smetanou, zredukujte a zahustěte lžičkou másla smíchaného s moukou. Na závěr přidejte kapustu, osolte, opepřete a důkladně promíchejte.