PLNĚNÉ RŮŽOVKY

recept na předkrm

 /  / Recepty / Předkrmy / Plněné růžovky

Na plněné růžovky potřebujete:  6 vajec. Nálev: 250 ml octa, 1 červená řepa, 1 červená cibule, 1 lžička cukru, 1 bobkový list. Náplň: 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 2 lžíce majonézy, 1/2 lžíce kremžské hořčice, 1/2 lžíce čerstvého koriandru, sůl, pepř.

Suroviny na nálev vařte přibližně 20 minut se 1/4 litrem vody a špetkou soli. Po vychlazení přelijte nálevem natvrdo uvařená a oloupaná vejce a nechte 20 minut barvit. Vejce rozpulte, vyndejte žloutky a utřete je do jemné pasty s kmínem, majonézou, hořčicí a koriandrem. Osolte, opepřete a rozdělte do vydlabaných bílků.