VAŘENÝ CHŘEST S VEJCEM A ŠLEHAČKOU

recept na předkrm

 /  / Recepty / Předkrmy / Vařený chřest s vejcem a šlehačkou

Na vařený chřest s vejcem a šlehačkou potřebujete:  12 chřestových hlaviček, 1 vejce uvařené natvrdo, kousek kapie, 1 dl smetany ke šlehání, sůl, ocet, cukr, zelená petrželka, sterilovaná okurka.

Očištěný chřest svažte do svazečků, vložte do vařící osolené vody a chvilku povařte. Potom přidejte lžíci octa a uvařte doměkka. Měkký chřest vyjměte, po okapání osušte na složeném ubrousku a nechte vychladnout. Před podáním chřest urovnejte na talířky, nastříkejte ušlehanou šlehačkou, posypte vejcem a okurkou pokrájenými na kostičky a ozdobte proužky kapie s petrželkou.