KUŘECÍ KOKTAJL

recept na předkrm

 /  / Recepty / Předkrmy / Kuřecí koktajl

Na kuřecí koktajl potřebujete:  250g kuřecího masa bez kostí, 50g sterilovaného celeru, jablko, sterilovaná kapie, lístky hlávkového salátu, 100g majonézy, 1/2 dl smetany ke šlehání, citrón, cukr, petrželka, sůl.

Kuřecí maso upečte. Okapaný celer, kousek kapie, kousek jablka a kuřecí maso pokrájejte na nudličky, přidejte majonézu rozmíchanou s citrónovou šťávou, špetkou cukru a solí, ušlehanou smetanu a vše lehce promíchejte. Koktajl vložte do čtyř koktajlových skleniček vyložených větší částí listů hlávkového salátu pokrájených na nudličky a krátce vychlaďte. Ze čtyř dílků citrónu oddělte kůru zářezem do dvou třetin, volné konce kůry zasuňte do zářezů a dílky citrónu takto pověste na okraj skleniček. Koktajl ozdobte zbylými nudličkami hlávkového salátu a petrželkou a podávejte se lžičkami na dezertních talířcích.