KJOPOLO

recept na pomazánku

 /  / Recepty / Studená kuchyně / Pomazánky / Kjopolo

Na kjopolo potřebujete:  2 lilky, 500g rajčat, 250g červené papriky, 250g zelené pepriky, 4 stroužky česneku, 1 menší červenou cibuli, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžičku octa, pepř, sůl.

Lilky propíchněte jehlou, dejte celé na plechu do trouby a pečte doměkka. Papriky opečte na suché plotýnce. Až se na nich udělají puchýře, dejte je do misky a nechte přibližně 10 minut přikryté mikrotenovým sáčkem. Potom je oloupejte a zbavte jádřinců. Lilek oloupejte. Přidejte na drobno nakrájená rajčata, nastrouhanou cibuli a česnek. Lehce rozmixujte ručním mixérem, smíchejte s olivovým olejem a octem. Osolte a opepřete a znovu promíchejte.