/ / Recepty / Polévky / Drůbeží a králičí / Kuřecí vývar
Na kuřecí vývar potřebujete: 1 kg kuřecích kostí, 2 l vody, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 bobkové listy, 4 kuličky pepře.
Cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek oloupejte. Cibuli rozpulte. Mrkev a petržel rozpulte podélně a na stejné kousky nakrájejte celer. Na plech rozprostřete kuřecí kosti, pokapejte slunečnicovým olejem a přidejte veškerou zeleninu. Dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte přibližně 3/4 hodiny do zlatova. Potom vše dejte do vysokého hrnce a zalijte vodou. Přidejte bobkový list a pepř. Přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Vařte hodinu až dvě podle toho, jak silný chcete vývar. Sceďte přes sítko a nechte vychladnout. Vývar můžete využít při přípravě dalších pokrmů, stejně tak oddělené maso a zeleninu.