ŠUMAVSKÁ BRAMBORAČKA

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Zeleninové / Šumavská bramboračka

Na šumavskou bramboračku potřebujete:  100g sádla, 1 velká cibule, 50g hladké mouky, 1 l zeleninového vývaru, 40g celeru, 40g petržele, 40g mrkve, 2 hrsti sušených hub, kmín, 300g brambor, 2 stroužky česneku, špetka majoránky, sůl, pepř.

Na sádle připravte cibulovou jíšku: sádlo rozpusťte v hrnci, přidejte cibuli nasekanou nadrobno, nechte zesklovatět, zaprašte moukou a chvíli opékejte. Zalijte vývarem, přidejte kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, předem namočené sušené houby a kmín. Přiveďte k varu a vařte dokud zelenina nezměkne. Brambory vařte zvlášť a přidejte je dodatečně. Dochuťte třeným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.