RUSKÝ BORŠČ

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Bílé s masem, uzeninami a vnitřnostmi / Ruský boršč

Na ruský boršč potřebujete:  200g brambor, 250g bílého zelí, 400g červené řepy, 150g mrkve, sůl, pepř, 100g rajského protlaku, 400g předního hovězího masa, 1 velká cibule, voda, trocha oleje, 2 bobkové listy, 4 stroužky česneku, 6 kuliček černého pepře, svazek kopru, svazek petržele.

Hovězí maso vařte ve vodě se solí, kuličkami pepře a bobkovým listem do změknutí, z vývaru pravidelně odebírejte pěnu. Měkké maso nakrájejte na menší kousky, nasypte do vývaru, přidejte kostky brambor, nakrouhané zelí a vařte na mírném ohni. Na pánvi osmahněte cibuli na oleji a nasypte kostičky mrkve a nastrouhanou řepu, přidejte trochu vývaru a rajský protlak a poduste. Obsah pánve zamíchejte do vývaru, dochute prolisovaným česnekem, bylinkami, solí a pepřem. Nechte spojit všechny chutě a podávejte s kysanou smetanou.