KNEDLÍČKOVÁ RYBÍ POLÉVKA

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Rybí / Knedlíčková rybí polévka

Na knedlíčkovou rybí polévku potřebujete:  1 cibule, 150g kořenové zeleniny, 200g rybího masa z částí kapra (hlava, ocas, odřezky), sůl, 2 kuličky nového koření, několik kuliček celého pepře, 1 vejce, hrst nasekané petrželky, mletý pepř, strouhanka na zahuštění, 30g másla, 30g dětské krupičky, 150g mrkve + celeru + pórku (vše na nudličky), 100g hráčku.

Dejte vařit cibuli, zeleninu a očištěné části ryby. Osolte, přidejte nové koření, pepř a uvařte doměkka. Polévku přeceďte, maso z ryby oberte, dejte do misky, přidejte vejce rozmělněné vidličkou, petrželku, sůl, pepř, zahustěte strouhankou a udělejte knedlíčky. V hrnci zpěňte na másle krupičku, mrkev, celer a pórek, zalijte vývarem, přidejte hrášek, uveďte do varu a zavařte knedlíčky.