RYBÍ POLÉVKA S RAJČATY

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Rybí / Rybí polévka s rajčaty

Na rybí polévku s rajčaty potřebujete:  600g sladkovodních ryb, 4 zrnka pepře, 4 zrnka nového koření, 1 cibule, 150g kořenové zeleniny, 300g rajčat, 1 lžička sladké mleté papriky, 2 lžíce petrželky.

Očištěné rybí maso vložte do 1 l osolené vody s kořením a uvařte. Vývar přeceďte a maso vykostěte. Cibuli oloupejte a pokrájejte, kořenovou zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na nudličky. Rajčata spařte, přelijte studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli a zeleninu zpěňte na tuku, zasypte sladkou paprikou, přidejte rajčata, zalijte vývarem, uveďte do varu, přidejte jikry i mlíčí a povařte do změknutí zeleniny. Poté přidejte obrané rybí maso, nakrájenou petrželku, dochuťte a prohřejte.