POLÉVKA Z RŮŽIČKOVÉ KAPUSTY

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Zeleninové / Polévka z růžičkové kapusty

Na polévku z růžičkové kapusty potřebujete:  100g uzené slaniny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 400g růžičkové kapusty, 1 l masového vývaru, 50g másla, 1 lžíce mouky, 200 ml smetany, sůl, pepř, mletý kmín.

Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a začněte ji smažit. Přisypte k ní najemno nasekanou cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Vše dohromady osmahněte, osolte a okmínujte. Přidejte kapustu, trochu ji poduste s ostatními ingrdiencemi a zalijte masovým vývarem. Z másla a mouky udělejte světlou jíšku. Rozmíchejte ji v malém množství vody a takto zředěnou jíškou polévku zahustěte. Do smetany nejprve přilijte jednu až dvě naběračky horké polévky, pak vše vlijte do hrnce. Důkladně povařte. Polévku jezte horkou.