ZELŇAČKA

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Zeleninové / Zelňačka

Na zelňačku potřebujete:  150g kysaného zelí, 2 dl šťávy z kysaného zelí, 200g vepřového masa, hrst sušených hub, 150g domácí uzené klobásky, sůl, mletý černý pepř, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, 1 cibule, 2 stroužky česneku, majoránka, 250g vařených širokých nudlí.

Kysané zelí nakrájejte, vložte do 1.5 litru vody, přidejte nakrájené vepřové maso a omyté houby, osolte, okořeňte a přiveďte k varu. Přidejte celou cibuli, nakrájený česnek, bobkový list a vařte do poloměkka. Přidejte šťávu z kysaného zelí, klobásu, podle kyselosti dolijte vodu a vařte doměkka. Zelňačku ochuťte majoránkou a podávejte s nudlemi.