HRSTKOVÁ POLÉVKA

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Luštěninové / Hrstková polévka

Na hrstkovou polévku potřebujete:  Hrst fazolí, hrst hrachu, hrst čočky, hrst ječných krup, 1 mrkev, 1 petržel, 2 brambory, 1 lžíce hrášku, sůl, mletý pepř, 1 cibule, 2 stroužky česneku, olej, 1 lžíce hladké mouky, majoránka.

Předem namočené fazole a hrách vložte do hrnce, zalijte vodou, mírně osolte a vařte do poloměkka. Přidejte přebranou čočku, kroupy, nakrájenou mrkev a petržel, podle potřeby dolijte vodu a vařte téměř doměkka. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky, vložte do polévky spolu s hráškem a vařte doměkka. Na troše oleje osmažte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte hladkou mouku a za stálého míchání smažte. Zalijte vodou, pomíchejte a vlijte do polévky. Přidejte prolisovaný česnek, promíchejte a krátce povařte. Hotovou polévku ochuťte majoránkou.