POLÉVKA Z VEPŘOVÝCH KOSTÍ

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Vývary z výsekového masa / Polévka z vepřových kostí

Na polévku z vepřových kostí potřebujete:  300g vepřových kostí, 100g vepřového masa, 150g kořenové zeleniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, petrželová nať. Noky: 2 brambory, 100g polohrubé mouky, sůl.

Omyté vepřové kosti vložte do 1.5 litru studené vody a přiveďte k varu. Přidejte maso, nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, osolte, okořeňte a na mírném ohni uvařte. Polévku zceďte, uvařené maso nakrájejte a vložte zpět do polévky i s nakrájenou zeleninou. Posypte petrželovou natí a podávejte s haluškami. Noky: očištěné brambory nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte mouku, mírně osolte a vypracujte těsto. Z těsta uvařte v osolené vodě halušky, sceďte, propláchněte vodou a vložte do polévky.