ZELŇAČKA SE ZÁSMAŽKOU

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Zeleninové / Zelňačka se zásmažkou

Na zelňačku se zásmažkou potřebujete:  500g kysaného zelí, 250g uzeného masa, 200g vepřové plece, 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, 1/2 lžičky kmínu, hrst sušených hub, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, majoránka, sůl, pepř.

Do většího hrnce dejte vařit uzené maso. Když je poloměkké, přidejte vepřové maso nakrájené na kostky, zelí, bobkový list, nové koření, předem namočené houby a všechno uvařte doměkka. Pak maso vyjměte, nakrájejte na kousky a vraťte do hrnce. Ze sádla a mouky usmažte jíšku, zalijte ji vodou, dobře rozmíchejte a vlijte do zelňačky. Nechte přejít varem, dochuťte solí a pepřem, stáhněte z ohně a přidejte majoránku.