RAJČATOVÁ POLÉVKA S RÝŽÍ

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Zeleninové / Rajčatová polévka s rýží

Na rajčatovou polévku s rýží potřebujete:  350g rajčat nebo 100g rajčatového protlaku, 40g sádla, 40g hladké mouky, mletá paprika, 30g rýže, bobkový list, cukr, ocet, polévkové koření, sůl, 1.2 litru vody.

Očištěná rajčata pokrájejte na kousky, podlijte jedním decilitrem vody a poduste. Měkká prolisujte. Ze sádla a mouky usmažte světlou jíšku, vmíchejte mletou papriku, po zpěnění zalijte vodou, rozšlehejte a povařte. Asi za čtvrt hodiny vsypte do polévky přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, bobkový list, sůl a vařte, až rýže změkne. Bobkový list vyjměte, přidejte prolisovaná rajčata (rajčatový protlak), cukr, polévkové koření, několik kapek octa a krátce povařte.