POLÉVKA Z HLÁVKOVÉHO SALÁTU

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Zeleninové / Polévka z hlávkového salátu

Na polévku z hlávkového salátu potřebujete:  Okolní listy ze 2 až 3 hlávek salátu, 40g sádla, 50g hladké mouky, česnek, mletý pepř, 1 vejce, Vegeta speciál, 2dl mléka, 1.2 l vody, sůl, špetka koření kari.

Očištěné listy hlávkového salátu vložte do šesti decilitrů vařící osolené vody, uvařte doměkka, pak umixujte i s vývarem nebo prolisujte nebo jemně rozsekejte. Ze sádla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji zbývající dávkou vody, rozšlehejte a povařte 20 minut. Přidejte salát, mléko, rozetřený česnek, pepř, koření kari, vegetu a povařte 2 minuty. Vejce rozšlehejte, tenkým praménkem nalijte do polévky a za stálého míchání je nechejte srazit.