POLÉVKA ZE ZVĚŘINOVÝCH DROBŮ

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Zvěřinové / Polévka ze zvěřinových drobů

Na polévku ze zvěřinových drobů potřebujete:  Jazyk a srdce ze zvěřiny (srnčí, daňčí, jelení, mufloní), 1 cibule, 3 pepře, 2 zrnka nového koření, kousek celeru, mrkve a petržele, 1 pórek, sůl, 30g másla, 40g hladké mouky, 1.6 l vody, Vegeta speciál.

Očištěný jazyk a srdce zalijte studenou vodou, přidejte sůl, pepř, nové koření a cibuli, přiveďte k varu a pod pokličkou uvařte doměkka. Dvacet minut před koncem varu přidejte mrkev, celer a petržel. Vývar proceďte, jazyk oloupejte a se srdcem pokrájejte na kostičky. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji prochladlým vývarem, rozšlehejte a povařte čtvrt hodiny. Do polévky vložte pórek pokrájený na nudličky, uvařte jej doměkka, polévku doplňte vařící vodou na objem 1.3 litru a dochuťte vegetou, vložte připravené maso, povařte dvě minuty a podávejte.