POLÉVKA Z BAŽANTA

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Zvěřinové / Polévka z bažanta

Na polévku z bažanta potřebujete:  1 starý bažant, 1 cibule, 2 pepře, 1 zrnko nového koření, kousek mrkve, celeru a petržele, 150g pórku, asi 2 l vody, 30g másla, masox, sůl, kapání, pažitka.

Očištěného bažanta rozstřihněte na čtvrtky, pečlivě je omyjte, zalijte studenou vodou, osolte, přidejte pepř a nové koření, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou (nebo v tlakovém hrnci) na malém plaménku, až maso změkne. Dvacet minut před dokončením varu přidejte kořenovou zeleninu. Polévku proceďte, prsíčka a stehna bažanta vyřízněte a podejte jako samostatný pokrm, ostatní maso oberte z kostí, drobně pokrájejte a vložte zpět do polévky. Doplňte ji vařící vodou na objem 1.3 l, vmíchejte pokrájený a na másle osmažený pórek, přiveďte k varu, zavařte kapání, povařte a dochuťte masoxem. Polévku posypte pokrájenou pažitkou a podávejte.