SLEPIČÍ POLÉVKA SE ŠUNKOU A VEJCI

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Drůbeží a králičí / Slepičí polévka se šunkou a vejci

Na slepičí polévku se šunkou a vejci potřebujete:  1/4 slepice, kousek mrkve, celeru a petržele, 1 malá cibule, 100g šunky, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 zrnka pepře, 1 zrnko nového koření, kousek natě libečku nebo celeru, sůl, pažitka, 1 3/4 l vody.

Očištěnou slepici vložte do studené vody, osolte, přidejte pepř, nové koření, libeček (celerovou nať) a na malém plaménku přiveďte k varu. Příkon tepla zmírněte a vařte pod pokličkou, až slepice změkne. Asi 20 minut před koncem varu přidejte zeleninu a cibuli. Měkkou slepici vyjměte, maso oberte z kostí, pokrájejte na nudličky, vývar proceďte, přidejte maso, šunku pokrájenou na nudličky a přihřejte k varu. Na talíře vložte půlku vejce, zalijte je polévkou, posypte drobně pokrájenou pažitkou a podávejte.