POLÉVKA RAGÚ

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Bílé s masem, uzeninami a vnitřnostmi / Palévka ragú

Na palévku ragú potřebujete:  150g telecí (nebo vepřové) plece, malý kousek mrkve, celeru a petržele, kousek květáku, 2 lžíce hladké mouky, 30g másla, 1dl mléka, 1 žloutek, 1.2 l vody, muškátový květ, pepř, masox, pažitka, půl dávky houskových knedlíčků.

Opláchnuté maso zalijte trochou vody, osolte a uvařte téměř doměkka. Dvacet minut před koncem varu přidejte mrkev, celer a petržel a po deseti minutách květák. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji zbylou vodou, rozšlehejte a povařte nejméně 20 minut. Měkké maso a zeleninu vyjměte, vývar proceďte, přidejte jíšku, maso a mrkev pokrájené na kostičky, květák rozebraný na růžičky, koření, masox, mléko a krátce povařte. Žloutek rozšlehejte v lžíci mléka a vmíchejte do polévky, kterou jste sejmuli z plotýnky. Přidejte pokrájenou pažitku, houskové knedlíčky a podávejte.