GULÁŠOVÁ POLÉVKA ZE SKOPOVÉHO MASA

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Bílé s masem, uzeninami a vnitřnostmi / Gulášová polévka ze skopového masa

Na gulášovou polévku ze skopového masa potřebujete:  200g skopového masa bez kostí (přední, odřezky), 40g slaniny, 1 velká cibule, malý kousek mrkve, celeru a petržele, 400g brambor, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletá paprika (sladká i pálivá), kmín, česnek, sůl, 1.5 l vody, 2 lžíce sterilovaného leča nebo 1 rajče a 1 paprika.

Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvařte, zpěňte na ní drobně pokrájenou cibuli, přidejte na malé kousky pokrájené maso a za stálého míchání osmahněte. Když se maso vysmaží do tuku, vmíchejte pokrájenou zeleninu, osmahněte ji, zaprašte větší dávkou mleté papriky, po zpěnění přidejte rajčatový protlak, smažte ještě půl minuty, potom vše zalijte vařící vodou a vařte. Když je maso téměř měkké, přidejte brambory pokrájené na drobné kostičky, sůl, kmín, lečo (nebo očištěné, pokrájené papriky a rajčata), utřený česnek a vařte, až maso i brambory změknou.