FRANKFURTSKÁ POLÉVKA

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Bílé s masem, uzeninami a vnitřnostmi / Frankfurtská polévka

Na frankfurtskou polévku potřebujete:  1 párek, 60g hladké mouky, 3 lžíce oleje, 1 cibule, mletá paprika, mletý pepř, 1.5dl mléka, masox, sůl, pažitka, 1.5 l vody.

Drobně pokrájenou cibuli zpěňte na oleji, zasypte ji moukou, osmažte, vmíchejte mletou papriku a po zpěnění postupně zalévejte vodou. Jíšku dobře rozšlehejte a za častého zamíchání vařte 20 až 30 minut. Polévku osolte, okořeňte pepřem a masoxem, přidejte párek pokrájený na tenká kolečka a ještě krátce povařte. Přidejte mléko, přihřejte k varu a při podání posypte jemně pokrájenou pažitkou.