HOVĚZÍ VÝVAR SE ZAVAŘENÝMI VEJCI A SÝREM

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Vývary z výsekového masa / Hovězí vývar se zavařenými vejci a sýrem

Na hovězí vývar se zavařenými vejci a sýrem potřebujete:  1 l dobrého hovězího vývaru, 4 vejce, 4 lžíce strouhaného sýra, 1 rohlík, 1 lžíce oleje, petrželka, sůl, ocet.

Do nízkého širšího kastrolu nalijte vodu do výšky asi 4 cm, přiveďte ji k varu, osolte, okyselte a opatrně vklepejte vejce. Vařte je velmi mírným varem 3 až 4 minuty, pak je vyjměte a nechejte dobře okapat. Vložte je do 4 talířů, zalijte vařícím vývarem, přidejte tenké plátky rohlíku osmažené na oleji a vše posypte strouhaným sýrem a rozsekanou petrželkou. Hned podávejte.