ODPALOVANÉ NOKY

recept na zavářku do polévky

 /  / Recepty / Polévky / Zavářky a vložky / Odpalované noky

Na odpalované noky potřebujete:  1dl mléka, 10g másla, 60g hrubé mouky, 1 malé vejce, sůl, špetka muškátového květu.

Do vařícího osoleného mléka přidejte máslo, tenkým praménkem a za stálého míchání vsypte krupici a za stálého míchání vařte - odpalujte, až se těsto nebude lepit na vařečku a na stěny nádoby. Do trochu prochladlého těsta vmíchejte vejce a muškátový květ, navlhčenou lžičkou vykrajujte noky, zavařte je do vařící osolené vody a vařte asi 3 minuty. Vařené noky vyjměte, propláchněte studenou vodou a okapané vložte do vývaru. Noky můžete zavařit přímo do polévky (nezáleží-li Vám na tom, aby vývar zůstal čirý). Noky můžete usmažit v oleji a po dokonalém okapání vložit do polévky na talířích.