JEMNÁ TELECÍ POLÉVKA

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Vývary z výsekového masa / Jemná telecí polévka

Na jemnou telecí polévku potřebujete:  500g telecího masa, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 litr horkého vývaru, 500g brambor, 600g mražené polévkové zeleniny, sůl, pepř, petrželka.

Maso nakrájejte na centimetrové kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Olej v hrnci silně zahřejte, maso a cibuli na něm opečte do zlatova. Zalijte vývarem a vařte pod pokličkou při mírné teplotě. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Zeleninu nechejte rozmrznout. Nasekejte petrželku. Po 30 minutách přidejte brambory a zeleninu do vřícího vývaru, osolte a opepřete. Po dalších 15 minutách dochuťte, posypte petrželkou a podávejte.