RAJČATOVÁ MAJONÉZA

recept na pochutinu

 /  / Recepty / Pochutiny / Rajčatová majonéza

Na rajčatovou majonézu potřebujete:  Žloutky, olej, citrónová šáva, sůl, tavený sýr, kečup, rajčata.

Žloutky a olej musí mít stejnou teplotu, proto jejich teploty nechte vyrovnat. Žloutky, citrónovou šávu a sůl dobře vyšlehejte. Přidávejte po kapkách olej. Žloutky se postupně spojují do hladké hmoty. Olej přidávejte tak dlouho, dokud nebude mít majonéza krémovou hustotu. K majonéze přidejte tavený sýr, kečup a sůl. Důkladně promíchejte. Rajčata spařte ve vařící vodě, oloupejte je a nadrobno pokrájejte. Přidejte je do majonézy. Majonézou můžete plnit šunkové kornoutky nebo ji podávat s pečivem.