DOMÁCÍ CHLÉB 2

recept na pečivo

 /  / Recepty / Toasty, pizzy, slané a sladké pečivo / Domácí chléb 2

Na domácí chléb potřebujete:  Kvásek: 1 lžíce vlažné vody, 1 lžička cukru, 4 lžičky hladké mouky, 40g droždí. Těsto: 600g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 4 lžičky soli, 4 lžičky kmínu, 1 1/2 hrnku vlažné vody, 2 brambory.

Brambory uvařte a nechte je vychladnout. Z vlažné vody, cukru, mouky a droždí udělejte kvásek. Dejte ho na čtvrt hodiny kynout do tepla. Do mísy dejte hladkou a polohrubou mouku, sůl, kmín a vlažnou vodu. Přidejte kvásek a nastrouhejte brambory. Zamíchejte a dejte tři čtvrtě hodiny kynout do tepla. Z těsta udělejte bochánky a dejte je ještě čtvrt hodiny kynout do tepla. Pečte v troubě předehřáté na 230 stupňů přibližně půl hodiny.

  Další varianty receptu