DETROITSKÁ SÝROVÁ PIZZA

recept na pečivo

 /  / Recepty / Toasty, pizzy, slané a sladké pečivo / Detroitská sýrová pizza

Na detroitskou sýrovou pizzu potřebujete:  Těsto: 1 1/2 hrnku vlažné vody, droždí, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek hladké chlebové mouky, 1 lžička soli, olej, hladká mouka na vysypání. Krusta: 500g rajčat, 3 hrnky rajčatového protlaku, 3/4 hrnku nasekané bazalky, 1/4 hrnku směsi koření na pizzu (bazalka, oregano, česnek, ...), 1/4 hrnku extra panenského olivového oleje, 1 lžíce nasekaného česneku, 1 lžička cukru, 1 lžíce mořské soli, 2 lžičky pepře, 250g tvrdého sýra.

V míse promíchejte mouky se solí. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí, vlijte do mouky, přidejte olej a vypracujte vláčné těsto. Nechte 20 minut kynout. Těsto rozdělte na dva díly a přeneste na pomoučený vál, rozválejte na velikost kulaté formy na pečení. Formu vymastěte a vyložte těstem. Rajčata nakrájejte nadrobno, smíchejte je s rajčatovým protlakem, bazalkou, se směsí koření, olivovým olejem, česnekem, cukrem, solí a pepřem. Hmotu naneste na těsto a nahoru nastrouhejte sýr tak, aby byl kousek od okraje. Pečte v troubě předehřáté na 230 stupňů přibližně čtvrt hodiny.