CHLÉB BEZ HNĚTENÍ

recept na pečivo

 /  / Recepty / Toasty, pizzy, slané a sladké pečivo / Chléb bez hnětení

Na chléb bez hnětení potřebujete:  Těsto: 3 hrnky hladké mouky, 1 lžička sušeného droždí, 2 lžičky soli, 2 lžička drceného kmínu. Ochucení: cibulka, česnek, bylinky, semínka, škvarky.

Všechny komponenty na těsto nasypte do mísy, ochuťte a nasucho zamíchejte. Do této směsi nalijte přibližně 1 1/2 hrnku vody tak, aby těsto bylo stále husté. Těsto přikryjte utěrkou. Nechte kynout 12 hodin. Těsto dejte na pomoučený vál a stěrkou ho roztáhněte na placku přibližně 3 cm tlustou. Nechte 1/4 hodiny v klidu. Těsto přeložte na třetiny vertikálně i horizontálně. Opět přikryjte utěrkou a nechte hodinu v klidu. Půl hodiny před pečením předehřejte troubu na 230 stupňů současně s pekáčem a pokličkou. Těsto dejte do horkého pekáče a posypte ho opět podle chuti cibulkou, čenekem, bylinkami, semínky nebo škvarky. Pečte půl hodiny při 230 stupních. Potom odstraňte pokličku a dopečte ještě 1/4 hodiny.