ŽAMPIÓNOVÝ KOLÁČ

recept na pečivo

 /  / Recepty / Toasty, pizzy, slané a sladké pečivo / Žampiónový koláč

Na žampiónový koláč potřebujete:  Těsto: 100g polohrubé mouky, 300 ml mléka, 6 lžic bílého jogurtu, 1 celé vejce, 3 bílky. Náplň: 4 lžíce nastrouhaného sýra, 300g žampionů, 150g nakrájených oliv, 150 ml bílého vína, sůl, pepř, olej.

Žampióny nakrájejte a poduste na oleji. Přidejte olivy, osolte, opepřete a podlijte vínem. Duste, dokud se tekutina neodpaří. V míse smíchejte mouku se solí a pepřem, přidejte vejce, mléko a jogurt. Bílky ušlehejte dotuha a zlehka vmíchejte do těsta. Těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem, posypte sýrem, připravenými žampiony a upečte.