TATARSKÁ OMÁČKA

recept na omáčku

 /  / Recepty / Omáčky / Tatarská omáčka

Na tatarskou omáčku potřebujete:  100g majonézy nebo 1 majolka, 2 až 3 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce smetany, 1 lžíce bílého vína, 1 lžička hořčice, 1 lžička sterilovaných hub, petrželka, pažitka, kousek sterilované okurky, malý kousek cibule, 1/4 lžičky sardelové pasty, citrónová šťáva, mletý pepř, cukr, sůl, malý kousek citrónové kůry.

Majonézu rozmíchejte s jogurtem, smetanou, vínem, hořčicí a citrónovou šťávou, přidejte jemně sekané houby, pažitku, petrželku, drobně pokrájenou cibuli a okurku, jemně strouhanou kůru z dobře omytého citrónu, sardelovou pastu a dobře promíchejte. Omáčku nepatrně oslaďte, přisolte a okyselte.