/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Barevné mandlové pamlsky
Na barevné mandlové pamlsky potřebujete: 250g hladké mouky, 200g cukru moučka, 1/2 kypřicího prášku do pečiva, 40g mandlí, 1 vejce, 2 lžíce smetany, 2 lžíce rumu, 1 lžíci nastrouhané citronové kůry, 100g másla, 100g potahového fondánu, potravinářskou barvu.
Mouku prosjete se 140g cukru moučka a s kypřicím práškem do pečiva. Přidejte oloupané a jemně nastrouhané mandle, vejce, smetanu, rum a nastrouhanou citrónovou kůru. Vypracujte hladké těsto a přikryjeme ho utěrkou. Nechte ho 1/4 hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Těsto rozválejte na pomoučeném válu na tenký plát a vykrajujte z něho kolečka o průměru přibližně 5 cm. Kolečka rozložte na plechy vyložené pečicím papírem a pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů přibližně 1/4 hodiny. Upečené pamlsky nechte krátce vychladnout na plechu a potom je předělejte na kovovou mřížku. Změklé máslo utřeme se zbytkem cukru moučka do pěny. Krémem potřete pamlsky. Fondán rozválejte na tenký plát a vykrajujte z něho kolečka, která položte na krém na pamlsku. Potravinářskými barvami namalujte štětcem mramorování.