KAISERSCHMARRN

recept na císařský trhanec

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Beleše, koblihy, lívance, palačinky, vdolky / Kaiserschmarrn

Na kaiserschmarrn potřebujete:  125g hladké mouky, 4 vejce, 125 ml mléka, 1 lžička prášku do pečiva, 40g cukru, 80g rozinek, 4 lžíce másla, 1 lžíce cukru moučka, sůl.

Žloutky oddělte od bílků a smíchejte je s moukou, mlékem, špetkou soli, práškem do pečiva, cukrem a vypracujte hladké těsto. Nechte 10 minut odpočinout. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta. Přidejte rozinky. Ná pánvi s polovinou másla opečte z těsta křupavou palačinku. Otočte ji a přidejte druhou polovinu másla. Po upečení natrhejte palačinku na kousky a posypte moučkovým cukrem.