VÍDEŇSKÉ ŘEZY

recept na řezy

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Řezy / Vídeňské řezy

Na vídeňské řezy potřebujete:  Těsto: 250g cukru moučka, 300g polohrubé mouky, 4 vejce, 1 vanilínový cukr, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 125 ml oleje, 125 ml mléka. Náplň: 6 lžic cukru moučka, 2 vanilkové pudinky v prášku, 1 l pomerančového džusu. Na ozdobu: 500 ml smetany ke šlehání, 250 ml pomerančového džusu, 2 ztužovače šlehačky, rum, dlouhé piškoty, čokoládová poleva.

Smíchejte vejce, cukr a vanilínový cukr. Přidejte olej, mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Hluboký plech vymažte a posypte moukou. Potom na plech rozetřete těsto a upečte. Z džusu, pudinku a cukru uvařte krém. Ještě teplý ho vylijte na vychládlé těsto a dejte do chladna. Smetanu vyšlehejte se ztužovačem dotuha a natřete ji na ztuhlý řez. Džus smíchejte s rumem a namáčejte do něj piškoty. Klaďte je těsně vedle sebe na šlehačku. Potom je pocákejte čokládovou polevou. Přesně mezi piškoty nakrájejte na řezy.