ČOKOLÁDOVÉ PUSINKY

recept na pečené vánoční cukroví

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Pečené vánoční cukroví / Čokoládové pusinky

Na čokoládové pusinky potřebujete:  4 bílky, 70g cukru krupice, 240g cukru moučka. Náplň: 3 lžíce smetany ke šlehání, růžové potravinářské barvivo, 100g bílé čokolády.

V míse ušlehejte bílky. Až se vytvoří hustá pěna, přidejte cukr krupice a došlehejte dotuha. Následně vmíchejte cukr moučka a nad párou z hrnce s horkou vodou šlehejte až bude směs lesklá. Sníh dejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem tvarujte pusinky. Pečte v troubě vyhřáté na 100 stupňů přibližně hodinu. Smetanu zahřejte a smíchejte s potravinářským barvivem, Čokoládu nalámejte do kastrolku a nad hrncem s vařící vodou ji rozpusťte. Vmíchejte obarvenou smetanu. Obarvenou čokoládou slepujte pusinky po dvou k sobě.