HROZNOVÝ ZÁVIN S MÁKEM

recept na závin

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Záviny / Hroznový závin s mákem

Na hroznový závin s mákem potřebujete:  400g listového těsta, 250g mletého máku, 100g cukru moučka, 3 balíčky vanilkového cukru, 400g hrozna, 3 lžíce oleje, cukr moučka.

Listové těsto rozválejte na plát. Na polovinu těsta rovnoměrně rozložte mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem tak, aby zůstaly přibližně čtyřcentimetrové volné okraje. Nahoru dejte hrozno a polijte dvěma lžícemi oleje. Zbytek těsta potřete třetí lžící oleje. Těsto zaviňte, okraje dobře přitiskněte a zahněte dospodu. Závin přendejte na plech vyložený pečícím papírem tak, aby spoje byly směrem dolů. Závin pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů do zlatohněda. Potom ho nechte vychladnout. Posypte moučkovým cukrem a podávejte.