TŘEŠŇOVÝ ZÁVIN

recept na závin

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Záviny / Třešňový závin

Na třešňový závin potřebujete:  400g listového těsta, 14 lžic strouhanky, 750g kompotovaných třešní, 100g cukru krupice, 1 balíček vanilkového cukru, 3 lžíce másla, cukr moučka.

Listové těsto rozválejte na plát, potřete rozpuštěným máslem a posypte 4 lžícemi strouhanky. Na těsto rovnoměrně rozložte vypeckované třešně tak, aby zůstaly přibližně čtyřcentimetrové volné okraje. Třešně posypte krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem a deseti lžícemi strouhanky. Těsto zaviňte, okraje dobře přitiskněte a zahněte dospodu. Závin přendejte na plech vyložený pečícím papírem tak, aby spoje byly směrem dolů. Závin pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů do zlatohněda. Potom ho nechte vychladnout. Posypte moučkovým cukrem a podávejte.