ŠPRICKRÁPNY

recept na moučník

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Šprickrápny

Na šprickrápny potřebujete:  250 ml mléka, 40g másla, špetka soli, 150g hladké mouky, 4 vejce, 1 lžička rumu, olej na smažení, 220g moučkového cukru, 2 lžíce rumu.

Mléko nalijte do hrnce, přidejte máslo nakrájené na plátky a sůl, přiveďte k varu. Vsypte mouku, snižte teplotu a míchejte do hladkého těsta, které se nebude lepit na stěny hrnce. Míchejte, dokud se na dně nezačne tvořit bílý povlak. Poté přendejte těsto do mísy a jedno po druhém do něj začněte zapracovávat vejce i rum. Potom těstem naplňte cukrářský sáček a na pomaštěný pečící papír stříkejte kroužky o průměru přibližně 6 centimetrů. Olej rozpalte v pánvi a z obou stran na něm smažte Šprickrápny dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce. Moučkový cukr utřete s rumem a 1 lžící vody do hustého a hladkého krému. Krémem potírejte kolečka, nechte zaschnout a podávejte.