ČOKOLÁDOVO-JAHODOVÝ VRSTVENÝ DORT

recept na dort

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Dorty / Čokoládovo-jahodový vrstvený dort

Na čokoládovo-jahodový vrstvený dort potřebujete:  6 vajec, 180g cukru, 1 vanilkový cukr, 60g škrobu, 80g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 60g kakaa, 600g menších jahod, 200 ml smetany, 3 ztužovače šlehačky, 500g tvarohu, 70g cukru, 6 čokopusinek.

Oddělte vejce. Žloutky ušlehejte s 90g cukru a vanilkovým cukrem. Bílky ušlehejte se zbývajícím cukrem a opatrně přimíchejte do žloutků. Přidejte mouku smíchanou se škrobem a práškem do pečiva a kakao. Pečlivě promíchejte. Pečte přibližně půl hodiny v troubě vyhřáté na 175 stupňů. Potom nechte korpus přibližně dvě hodiny chladnout. Vychladlý dvakrát vodorovně a stejnoměrně překrojte. Polovinu omytých jahod nakrájejte nadrobno. Ušlehejte smetanu s jedním ztužovačem. Vymíchejte tvaroh s cukrem dohladka, přidejte zbylé ztužovače šlehačky a šlehačku. 1/3 krému odložte stranou a vmíchejte do něj rozdrobené čokopusinky. Do zbylého krému vymíchejte jahody nakrájené na kousky. Spodní část korpusu natřete jahodovým krémem, přidejte prostřední část korpusu, potřete jahodovým krémem, přikryjte vrchním dílem korpusu a potřete čokoládovým krémem. Dort ozdobte zbylými celými omytými jahodami, ze kterých neodstraňujte stopku. Před podáváním ještě hodinu chlaďte.