PIVNÍ ZÁVIN

recept na závin

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Záviny / Pivní závin

Na pivní závin potřebujete:  380g hladké mouky, 180 ml piva desítky, 110g másla, 400g strouhaných jablek, 100g cukru, 80g rozinek naložených v rumu, 80g nasekaných vlašských ořechů, vanilkový cukr, trocha strouhaného perníku, trocha mleté skořice, vejce na potření.

Z mouky, piva a másla vypracujte těsto a nechte ho chvíli odpočinout na teplém místě. Jablka smíchejte s cukrem, rozinkami, ořechy, skořicí a vanilkovým cukrem. Těsto rozválejte do obdélníku, posypte strouhaným perníkem, přidejte jablkovou směs. Těsto zabalte, propíchněte na pár místech vidličkou a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte na plechu s pečícím papírem při teplotě 170 stupňů dozlatova.