MANDLOVÉ TOLARY

recept na pečené vánoční cukroví

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Pečené vánoční cukroví / Mandlové tolary

Na mandlové tolary potřebujete:  Těsto: 100g změklého másla, 120g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1/2 lžičky citrónového aroma, 1 balíček skořicového cukru, 1 vejce, 120g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového pudinku, 25g nasekaných neloupaných mandlí. Potření: 150g meruňkového džemu, 1 lžička rumového aroma. Posypání: 2 lžíce plátků mandlí.

Ručním elektrickým šlehačem ušlehejte do pěny máslo, cukr, vanilínový cukr, aroma a skořicový cukr. Přidejte vejce a zlehka vmíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a pudinkovým práškem. Nakonec vmíchejte nasekané mandle. Lžičkou tvořte z těsta malé hromádky a klaďte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 10 minut. Upečené tolary nechte vychladnout. Džem rozpusťte v malém kastrůlku na mírném ohni, odstavte z plotny a vmíchejte aroma. Horkým džemem potřete povrch vychladlých tolarů a posypte plátky mandlí.