JABLEČNÉ TIRAMISU

recept na řezy

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Řezy / Jablečné tiramisu

Na jablečné tiramisu potřebujete:  Jablečná náplň: 130g rozinek, 50 ml rumu, 800g jablek, 100g cukru, 1 lžička citrónového aroma, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček vanilkového pudinku, 100 ml jablečné šťávy, 2 balíčky skořicového cukru, 50g mandlových hranolků. Tvarohová náplň: 400g pomazánkového másla, 500g nízkotučného jogurtu, 2 balíčky vanilkového cukru. Korpus: 240g medových plátů, 6 lžic jablečné šťávy. Krokant: 3 lžíce cukru, 50g mandlových špalíčků.

Jablečná náplň: rozinky namočte na 2 hodiny do rumu. Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jadřinců, nakrájejte na malé kostičky a poduste s cukrem, aroma a vanilínovým cukrem přibližně 5 minut. Pudinkový prášek rozmíchejte v jablečné šťávě, přidejte k podušeným jablkům a krátce povařte. Hrnec odstavte z plotny. Přidejte rozinky, skořicový cukr a mandle. Za občasného míchání nechte vychladnout. Tvarohová náplň: vymíchejte ručně pomazánkové máslo, tvaroh a vanilkový cukr dohladka. Dno formy vyložte medovými pláty a pokropte jablečnou šťávou. Jablečnou náplň rovnoměrně naneste na medové pláty. Na jablečnou náplň rozetřete tvarohovou náplň. Moučník uložte přes noc do chladničky. Za stálého míchání na mírném ohni nechte zkaramelizovat cukr do medové barvy. Odstavte z plotny a vmíchejte mandle. Krokant vysypte na papír na pečení a nechte vychladnout a ztvrdnout. Tvrdý krokant zakryjte papírem na pečení a válečkem rozdrťte na malé kousky. Tiramisu před podáváním ozdobte krokantem.