ČOKOLÁDOVO-JAHODOVÝ DORT

recept na dort

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Dorty / Čokokoládovo-jahodový dort

Na čokokoládovo-jahodový dort potřebujete:  250g hladké mouky, 250g másla, 1 žloutek, 175g cukru, 100g piniových jadérek, 100g mletých mandlí, 3 vejce, 2 lžíce škrobu, 1.5 kg jahod, 200g čokoládové polevy, 50g bílé polevy.

Vypracujte těsto z mouky, 150g másla, žloutku, 3 lžic ledové vody a 75g cukru. Hodinu chlaďte. Rozpusťte 90g másla. Nasekejte 70g piniových jader, opražte je na másle a smíchejte s mandlemi a zbylým cukrem. Vmíchejte vejce, škrob a rozpuštěné máslo. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Těsto vyválejte, vyložte jím formu a povytáhněte okraj. Několikrát propíchněte a pečte 15 minut. Nechte vychladnout. Připravte jahody. Nasekejte a rozpusťte polevu. Jahody z poloviny namočte do polevy a hustě jimi obložte dort. Rozpusťte bílou polevu a dort ozdobte. Opražte zbylá piniová jádra a dort posypte.