BABIČČIN ŠTRÚDL

recept na závin

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Záviny / Babiččin štrúdl

Na babiččin štrúdl potřebujete:  250g hladké mouky, špetka soli, 1 lžíce sádla, 1 lžíce octa, 1 dl teplé vody, 1 vejce a sádlo na potření. Náplň: jablka rozkrájená na plátky, strouhanka, skořice, rozinky, citronová kůra.

Na vál prosejte mouku, udělejte důlek, do kterého vlijte sádlo rozpuštěné v teplé vodě, ocet, vejce a sůl. Nožem zpracujte těsto, které nesmí být příliš tuhé, ale také se nesmí chytat válu. Těsto přikryjte nahřátým kastrolem a nechte chvíli odpočinout. Pak těsto na utěrce posypané moukou rozválejte a ještě vytáhněte hodně dotenka. Těsto pomastěte, posypte strouhankou, jablky, skořicí, rozinkami a citronovou kůrou. Těsto na utěrce stočte, závin přendejte na vymazaný plech, potřete sádlem a v předehřáté troubě zvolna upečte.