STAROČESKÉ HEČEPEČE

recept na nepečené vánoční cukroví

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Nepečené vánoční cukroví / Staročeské hečepeče

Na staročeské hečepeče potřebujete:  70g moučkového cukru, 70g mandlí, skořice, citrónová šťáva, 1 lžíce rybízové zavařeniny. Poleva: 1 citrón, 100g moučkového cukru.

Na vále smíchejte cukr, oloupané a nastrouhané mandle, zavařeninu a tolik citrónové šťávy, aby se dalo vypracovat tuhé těsto. Z něho vyválejte váleček silný 2 až 3 cm. Ostrým nožem krájejte slabé plátky, klaďte je na prkénko a nechte zaschnout. Citrónovou šťávu třete s cukrem, až získáte hladkou polevu, kterou potírejte připravené plátky.