ČOKOLÁDOVÁ TLAČENKA

recept na nepečené vánoční cukroví

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Nepečené vánoční cukroví / Čokoládová tlačenka

Na čokoládovou tlačenku potřebujete:  150g čokolády, 100g ztuženého tuku, několik piškotů, 2 lžíce slazeného kondenzovaného mléka, 1 lžíce mletých ořechů, 2 fondánové bonbóny.

V nádobě ve vodní lázni rozmíchejte tuk, čokoládu, mléko a ořechy. Piškoty a bonbóny nasekejte a vmíchejte do kaše. Směs pak nalijte do podlouhlé formy či formiček vypláchnutých vodou. Nechte ztuhnout. Tlačenku vyklopte a nakrájejte na plátky. Směs můžete také nalít do úzkého igelitového sáčku na konci pevně převázaného. Po naplnění zavažte i druhý konec a dejte ztuhnout.