PUDINKOVÉ ŘEZY

recept na řezy

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Řezy / Pudinkové řezy

Na pudinkové řezy potřebujete:  Na těsto: 200g másla nebo mangarínu, 200g cukru moučka, 1 vanilínový cukr, 4 středně velká vejce, 250g polohrubé mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, šťáva z 1 citrónu. Na krém: 1 puding s vanilkovou příchutí, 40g cukru krupice, 500 ml mléka, 500 ml smetany ke šlehání, 30 máslových sušenek. Na polevu: 200g cukru moučka, 2 polévkové lžíce vody, 3 až 4 polévkové lžíce citrónové šťávy.

Do mísy dejte máslo nebo margarín, cukr a vanilínový cukr a vše vyšlehejte šlehačem do hladka. Postupně zašlehejte vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a zašlehejte společně s citrónovou šťávou do těsta (použijte jen tolik citrónové šťávy, aby těsto ztěžka odkapávalo ze lžíce). Poté těsto natřete na vymazaný a vysypaný plech a dejte do předehřáté trouby péci. Na krém připravte z pudingového prášku, cukru a mléka podle návodu na obalu puding, upečený koláč jím potřete a nechte dobře vychladnout. Šlehačku ušlehejte dotuha, natřete na vychladlý pudingový krém a na vrch dejte sušenky. Na polevu rozmíchejte dohladka všechny přísady a sušenky polevou potřete. Řezy nechejte asi 5 hodin uležet, poté dozdobte želatinovými medvídky a nakrájejte.